Näitä tein meille ruoaksi eräs päivä, reilun satsin tein, mutta en muistanut ostaa pekonia tarpeeksi isolle satsille. No lapset sai omansa ilman pekonia ja meille aikuisille riitti mainiosti nuo päällystetyt :)
Jauhelihapötköt/pekoni-jauhelihapötköt
600g jauhelihaa
3dl vettä
1,5dl korppujauhoja
1pss sipulikeittoaineksia
2 kanamunaa
mausteita esim, pippurisekoitusta, valkosipulia yms(?)(sipulikeittoaineksessa on jonkun verran masuteita)
Laita korppujauhot turpoamaan veteen, lisää sipulikeittoainekset sekä kanamunat että mausteet, jos tarvitsee. Vaivaa joukkoon myös jauheliha. Kypsennä pieni nokare taikinaa mikrossa ja tarkista maku!(Hyvä kikka löysin taas jonkun blogista, kiitos hänelle!!) Tee pötköjä ja laita uunipellille vierekkäin. Jos teet pekoni pötköjä niin kiedo pekonisiivu pötkön ympärille. Paista uunissa 225 asteessa 15-20min kunnes jauheliha on kypsynyt tai kunne pekoni on saanut hieman väriä.
Tässä vielä kuva ennen uuniin menoa
Syötiin näitä perunoiden ja kermakastiikken kanssa
Kommentit