Pirkan sivuilta bongasin vadelmasacherkakun ohjeet, jonka halusin heti tehdä! Valitettavasti pakkasessa ei ollut kuin yksi noin200g vandelmaa joten jouduin laittamaan sitten mansikoita puolet.. Mutta hyvää oli silti vaikka varmasti "parempaa" jos olisi ollut pelkistä vadelmista.
Kakun ulkonäkö ei ole paras mahdollinen koska en siihen oikein jaksanut tänään panostaa, ja kun omaan herkutteluun tulee niin ei ole niin "väliä" Muutamia muutoksia tosiaan tein, esim täytteessä oli puolet vadelmaa ja puolet mansikkaa, omenamehun korvasin vedellä(omena-allergisen tyttären takia), ja kuorrutteesta jätin vadelmahillon pois koska meillä ei sitä sattunut olemaan. Ja kostutin maidolla.
Tässä on alkuperäinen ohje suoraan pirkan sivuilta.
Vadelmasacherkakku
20 annosta
150g fazer taloussuklaata
150g voita tai margariinia
4 munaa
2dl sokeria
2,5dl vehnäjauhoja
1rkl kaakaojauhetta
1,5 leivinjauhetta
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Paloittele suklaa kattilaan. Lisää Rasva. Sulata miedolla lämmöllä rauhallisesti sekoittaen. Siirrä kattila levyltä.
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon suklaa-voiseos. sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakao ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos taikinaan sekoittaen vain sen verran että taikina on tasaista.
Kaada taikina vuokaan ja kypsenna 175-asteessa uunin alimmalla tasolla noin 45min. Tarkista kypsyys. kakku saa jäähtyä vuoassa puolisen tuntia ennen kumoamista.
Täyte
400g vadelmia
1dl omenamehua
0,5dl sokeria
1rkl perunajauhoja
2dl vispikermaa
2tl vanilijasokeria
2tl sokeria
Pane jäiset vadelmat täytettä varten kattilaan. Mittaa päälle omenamehu,perunajauhot ja sokeri. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes kiisseli pulpahtaa pari kertaa. Siirrä kattila kylmään jäähtymään. Vaahdota kerma ja mausta se vanilijasokerilla ja sokerilla.
leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Siirrä pohjaksi tarkoitettu levy tarjoiluvadille. Kostuta kakkulevyt omenamehulla. Levitä pohjan päälle kermavaahtoa ja sen päälle vadelmakiisseliä. Nosta toinen levy täytteen päälle ja täytä toinenkin väli. Pane päälle kansilevy, joka on molemmin puolin kostutettu. Pane kakun päälle painoksi leikkuulauta, jotta kakku tiivistyy. Siirrä jääkaappiin.
Kuorrutus
200g fazer taloussuklaata
1dl vadelmahilloa
1dl vispikermaa
paloittele suklaa kattilaan. Lisää vadelmahillo ja kerma. Sulata miedolla lämmöllä rauhallisesti sekoittaen, kunnes kaikki suklaa on sulanut. Jäähdytä hieman ja kaada ohuena nauhana kakun päälle. Anna kuorrutuksen valua reunoilta alas ja nostele lastalla reunoille.
Raasata reunoille suklaalastuja. Siirrä kakku kylmään.
Kommentit