Pirkan sivuilta bongasin vadelmasacherkakun ohjeet, jonka halusin heti tehdä! Valitettavasti pakkasessa ei ollut kuin yksi noin200g vandelmaa joten jouduin laittamaan sitten mansikoita puolet.. Mutta hyvää oli silti vaikka varmasti "parempaa" jos olisi ollut pelkistä vadelmista.

Kakun ulkonäkö ei ole paras mahdollinen koska en siihen oikein jaksanut tänään panostaa, ja kun omaan herkutteluun tulee niin ei ole niin "väliä"Nauru Muutamia muutoksia tosiaan tein, esim täytteessä oli puolet vadelmaa ja puolet mansikkaa, omenamehun korvasin vedellä(omena-allergisen tyttären takia), ja kuorrutteesta jätin vadelmahillon pois koska meillä ei sitä sattunut olemaanNolostunut. Ja kostutin maidolla.

Tässä on alkuperäinen ohje suoraan pirkan sivuilta.

Vadelmasacherkakku

1322757649_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

20 annosta

150g fazer taloussuklaata

150g voita tai margariinia

4 munaa

2dl sokeria

2,5dl vehnäjauhoja

1rkl kaakaojauhetta

1,5 leivinjauhetta

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Paloittele suklaa kattilaan. Lisää Rasva. Sulata miedolla lämmöllä rauhallisesti sekoittaen. Siirrä kattila levyltä.

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon suklaa-voiseos. sekoita keskenään vehnäjauhot, kaakao ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos taikinaan sekoittaen vain sen verran että taikina on tasaista.

Kaada taikina vuokaan ja kypsenna 175-asteessa uunin alimmalla tasolla noin 45min. Tarkista kypsyys. kakku saa jäähtyä vuoassa puolisen tuntia ennen kumoamista.

Täyte

400g vadelmia

1dl omenamehua

0,5dl sokeria

1rkl perunajauhoja

2dl vispikermaa

2tl vanilijasokeria

2tl sokeria

Pane jäiset vadelmat täytettä varten kattilaan. Mittaa päälle omenamehu,perunajauhot ja sokeri. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes kiisseli pulpahtaa pari kertaa. Siirrä kattila kylmään jäähtymään. Vaahdota kerma ja mausta se vanilijasokerilla ja sokerilla.

leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Siirrä pohjaksi tarkoitettu levy tarjoiluvadille. Kostuta kakkulevyt omenamehulla. Levitä pohjan päälle kermavaahtoa ja sen päälle vadelmakiisseliä. Nosta toinen levy täytteen päälle ja täytä toinenkin väli. Pane päälle kansilevy, joka on molemmin puolin kostutettu. Pane kakun päälle painoksi leikkuulauta, jotta kakku tiivistyy. Siirrä jääkaappiin.

Kuorrutus

200g fazer taloussuklaata

1dl vadelmahilloa

1dl vispikermaa

paloittele suklaa kattilaan. Lisää vadelmahillo ja kerma. Sulata miedolla lämmöllä rauhallisesti sekoittaen, kunnes kaikki suklaa on sulanut. Jäähdytä hieman ja kaada ohuena nauhana kakun päälle. Anna kuorrutuksen valua reunoilta alas ja nostele lastalla reunoille.

Raasata reunoille suklaalastuja. Siirrä kakku kylmään.

1322757795_img-d41d8cd98f00b204e9800998e