Pohja:

2dl vehnäjauhoja

1rkl sokeria

75g(reilu) voita2

2rkl Kylmää vettä

Nypi jauhot ja sokeri voin kanssa murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Laita taikina kelmuun ja jääkaappiin lepäämään hetkeksi.
Täyte:
0,5kg hapahkoja omenia
vajaa 1 dl sokeria
vajaa 1 rkl vehnäjauhoja
1tl kanelia
1tl vaniljasokeria
pari nokaretta voita
Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat. viipaloi ne ja laita kulhoon. sekoita kaneli, sokerit ja jauhot keskenään ja lisää ne omenalohkojen sekaan, sekoita hyvin. Taputtele nyt levännyt piirakkapohja piirakkavuan pohjalle ja lisää omenalohkot päälle, laita myös muutama nokare voita päälle.
Paista 200 asteessa noin 30min