torstai, 16. kesäkuu 2011
Mustikkapiirakkaa
Mustikkapiirakan tein tällä kertaa niin kuinka äitini teki sen aina kun olin pieni Tämä on tosin ainut mustikkapiirakan ohje josta pidän
Pohja:
150g voita
1dl sokeria
1 muna
2.5dl jauhoja
1tl leivinjauhetta
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää muna nopeasti sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Taputtele pohja piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Lisää päälle mustikat. Tee "päällys" sekoittaen kermaviili, muna, sokeri ja vaniljasokeri. Kaada mustikoiden päälle. Paista uunissa 200 asteessa noin 30min
mustikoita
Päälle:
purkki kermaviiliä
kananmuna,
1dl sokeria
1tl vaniljasokeria.
Omena herkku
2-4 omenaa
2rkl fariinisokeria
1dl vettä
Päälle kauratoskaa:
50g voita
1/2dl sokeria
2dl kaurahietaleita
1tl kanelia
Pese ja kuori aj viipaloi omenat. Pane viipaleet ja fariinisokeri voideltuun vuokaan ja lisää vesi.
Sulata rasva kattilassa. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokaan omenoiden päälle ja pasita 200 asteessa uunin keskitasossa noin 25 min. Tarjoa kermavaahdon tai vilijareemivaahdon kanssa.
Omenapiiras
Pohja:
2dl vehnäjauhoja
1rkl sokeria
75g(reilu) voita2
2rkl Kylmää vettä
Nypi jauhot ja sokeri voin kanssa murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Laita taikina kelmuun ja jääkaappiin lepäämään hetkeksi.
Täyte:
0,5kg hapahkoja omenia
vajaa 1 dl sokeria
vajaa 1 rkl vehnäjauhoja
1tl kanelia
1tl vaniljasokeria
pari nokaretta voita
Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat. viipaloi ne ja laita kulhoon. sekoita kaneli, sokerit ja jauhot keskenään ja lisää ne omenalohkojen sekaan, sekoita hyvin. Taputtele nyt levännyt piirakkapohja piirakkavuan pohjalle ja lisää omenalohkot päälle, laita myös muutama nokare voita päälle.
Paista 200 asteessa noin 30min
Kommentit