Kokeilin ekaa kertaa lihapasteijoita.. Tämä ohje on Kinuskikissalta

Lihapasteijat

1310467944_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

22 kpl

11 torttutaikinalevyä

Täyte:

2 dl keitettyä riisiä
1 sipuli
250 g jauhelihaa
1 valkosipulinkynsi
aromisuolaa
musta- ja valkopippuria
100 g valkosipulituorejuustoa

Koristeet:
1 torttutaikinalevy



Ota torttutaikinalevyt sulamaan pakkasesta. Keitä riisi. Silppua sipuli. Ruskista jauheliha paistinpannulla, lisää loppupuolella sipulisilppu. Sekoita joukkoon puristettu valkosipulinkynsi, mausteet, tuorejuusto ja riisi.

Leikkaa torttutaikinalevyt kahteen osaan ja kauli ohueammaksi. Leikkaa yksi neliö kahtia ja nosta päälle nokare täytettä. Nipistä reunat yhteen, viimeistele halutessasi haarukalla.

Kauli koristeita varten säästämäsi taikina levyksi ja ota siitä muotilla kuvioita. Voitele pasteijat munalla. Paina pintaan koristeet ja voitele vielä hieman koristeiden päältä. Paista 200-225 asteessa n. 10-15 min, kunnes pinta on saanut sopivasti väriä.