Gluteeniton pizzapohja

1dl vettä

15g hiivaa

0,5 tl suolaa

2,5 dl gluteenitonta vehnäjauhoja

1 rkl öljyä

Liuota hiiva käsenlämpöiseen veteen, lisää suola, jauhot ja öljy. Taikinasta jää melko pehmeää. Täytä pizza. laita juustoraastetta päälle ja paista uunissa 225 asteessa noin 20 min. Uunipellilliseen tarvitaan kaksinkertainen määrä..

Pienet jauhelihapiirakat(gluteeniton)

Näitä tein ihan kokeilumielessä, ei oikein tullut kauniita.. Johtuu varmaankin siitä että käytin muffinssivuokien tilalle paperillissia leivosvuokia..



 

Pohja:

100g pehmeää margariinia

1 1/2dl perunajauhoja

1 kanamuna

Täyte:

200g jauhelihaa(ite käytin vähän reilummin)

(sipulia)

suolaa

mausteita

2dl ruokakermaa

1 kanamuna

Paista jauheliha. Mausta maun mukaan. Nypi rasva ja jauhot sekaisin, lisää muna ja sekoita tasaiseksi. Painele muffinssivuokaan pohjalle ja reunoille. Laita päälle jauheliha. Vatkaa kerma ja kanamunat sekaisin ja lisää päälle.

Paista 225 asteessa n. 15min.

Tässä vielä kuva täyttövaiheessa

Täytekakku

 

Pohjan tein gluteenittomaksi.

4 munaa

2 dl sokeria

1 dl gluteenitonta jauhoseosta

1 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi taikinan joukkoon. Sekoita kävyesti pohjaa myöten. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa alimmalla tasolla n.40min.

Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista.

Täytteeksi tuli tälläistä

300g vadelmia, itse taisin laitta enemmän.

2rkl tomusokeria

2rkl vanilijakreemijauhetta

murskaa vadelmat. Lisää tomusokeri ja kreemijauhe.

Päällä on vadelmia ja hyydykekiille.

 

 

Suklaa leivoikset(gluteeniton)
4dl gluteeniton jauheseosta
3dl sokeria
2tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
1/2dl sulaa voita
1/2dl öljyä
2dl voita
2rkl kaakaojauhetta
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää sulatettu voi ja öljy, sekä vesi sekoita tasaiseksi.  Jaa taikina leivosvuokiin.
paista 200asteessa, noin 15min
Päälle tein suklaakuorrutteen:
100g coita
1dl Tomusokeria
100g tummaasuklaata
Vaadota pehmeä voi ja tomusokeri, lisää sulatettu suklaa ja vatkaa tasaiseksi. Levitä kuorrute leivosten päälle. Koristele.

Unelmatorttu(gluteeniton)

4munaa
1 1/2 dl sokeria
1 1/2 dl perunajauhoja
2tl leivinjauhetta
2rkl kaakaojauhetta
Vaahdota munat ja sokeri lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi varovasti sekoittaen. Paista 225 asteessa 6-7 min. Sirottele toiselle leivinpaperille sokeria ja kumoa kypsä, vähän jäähtynyt torttylevy päälle.
Täyte:
2dl kermamaitoa
1dl sokeria
2rkl perunajauhoja
2munaa
150-200g voita
2-3tl vanil.sokeria
Sekoita kattilassa kermamaito, munat, jauhot ja sokeri. Kuumenna koko ajan sekoittaen kunnes seos sakenee. Anna jäähtyä täysin kylmäksi välillä sekoittaen. Lisää vanil.sokeri. Lisää jäähtynyt seos pehmeän voin sekaan pienissä erissä vatkaten voimakkaasti (sähkövatkaimella). Lisää seoksesta puolet torttylevyn päälle ja kääsi torttulevy rullaksi.