Suklaahuiput

noin 45 kpl

1 dl tomusokeria
200 g pehmeää margariinia tai voita
1 dl perunajauhoja
4 dl vehnäjauhoja



koristeluun:

100 g tummaa suklaata
3-4 tippaa piparminttuöljyä

 

  • Sekoita/ nypi ainekset keskenään kulhossa. Taikina on alussa hyvin murenevaista, mutta muotoutuu kyllä ihan tasaiseksi taikinaksi, kun vaan sekoitat.
     
  • Pyöritä taikina pieniksi palloiksi ja laita ne leivinpaperin päälle pellille (voi laittaa aika lähekkäin).
     
  • Tee keskelle pieni syvennys.
     
  • Paista 10 - 15 minuuttia 175 asteessa. Anna jäähtyä.
     
  • Sulata suklaa ja lisää piparminttuöljy. Täytä syvennys minttusuklaalla.
     
  • Anna suklaan jähmettyä hyvin ennen pakkaamista.
     

Sitruunapikkuleivät

Minulta jäi nyt päälle kuorrutus tekemättä, mutta hyviä oli.. Myös täyte epäonnistui :(

 

 

 

Täyte:

 

 

Kaakao- ja sitruunakeksit(60kpl)

100g voita

1dl sokeria

1rkl siirappia

1rkl vaniljasokeria

2-3rkl kaakaojauhetta

n. 2 1/2dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

sitruunamehua

Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi sähkövatkaimella. Lisää siirappi ja vaniljasokeri.

Sekoita kuivat aineet keskenään, paitsi kaakaojauhe. Lisää jauheseos vaahtoon ja sekoita murumaiseksi taikinaksi. Laita taikina puoliksi ja lisää toiseen puoleen kaakaojauhe ja toiseen sitruunamehu. Vaivaa taikinaa nopeasti käsin.

Muotoile taikinasta neljä sormen paksuista pötköä. Pane ne leivinpaperille uunipellille ja litistä niitä hieman haarukalla. Paista uunin keskitasolla 175asteessa noin 10min.

Leikkaa vielä lämpimistä pötköstä 60 palaa. Anna jäähtyä.

Alkuperäisessä ohjeessa olisi tullut vielä toffeetäytesuklaata rouheena, mutta jätin pois.



 

 Mun mielestä nuo suklaakeksit jäi vähän liian kuiviksi, että voisi jotain lisätä kosteutta tuomaan tai sitten vähentää jauhoja.

 

 

2 dl ruokakermaa
1 rkl perunajauhoja
1 rkl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 rkl sitruunamehua
2-3 tl sitruunan kuoriraastetta
keltaista elintarvikeväriä

Mittaa kattilaan ruokakerma. Sekoita keskenään perunajauho ja sokeri ja lisää kerman joukkoon. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli kiehahtaa. Jäähdytä. Sekoita joukkoon vanilliinisokeri, sitruunamehu ja kuoriraaste. Värjää keltaiseksi.

Kuorrutus:
2 rkl sitruunamehua
3 dl tomusokeria
Aurinko-strösseliä

 

125 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 kananmuna
2 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Vatkaa muna sekaan. Lisää vehnäjauho-leivinjauhe-vaniljasokeriseos. Sekoita tasaiseksi nopeasti.

Mikäli valmistat pikkuleivät kaulimalla, koveta taikinaa jääkaapissa noin tunti. Paista 200 asteessa n. 5-10 min. Pikkuleipien ei tarvitse saada juurikaan väriä.