Nyt on pikku neidin ekat juhlat juhlittu. Kovin koreaksi en pöytää kattanut kun kylässä oli vain tädit perheineen ja ukki.. Mutta nannaa riitti silti kaikille! Viikon päästä uudet juhlat.

Tarjolla oli:

Kinkkupiirakkaa

Pohja on pirkka valmistaikinaa, siinä on kaksi levyä ja niistä tuli yhteensä pellillinen

2pss kinkkusuikaleita

ananasta

paprikaa

juustoraastetta

(mausteita)

3dl maitoa

5kanamunaa

1prk kermaviiliä

Sulata takina paketin ohjeen mukaan, levitä pellille. Laita pohjan päälle kinkkusuikaleet, paprikat, ananakset ja juustoraaste. Sekoita maito, kanamunat ja kermaviili keskenään ja lisää sinne mausteet jos niitä haluat. Kaada seos piirakan päälle ja levitä tasaiseksi. Paista 200 asteessa noin 30-40min.

Karjalanpiirakat.

Nämä ovat tällä kertaa kaupasta, kun en niitä jaksanut lähteä itse tekemään, munavoita oli seurana

Pikkuleivät

Näistä piti tehdä suklaahuippuja Makuturistin blogista löytämällä ohjeella mutta tajusin sitten että olin käyttänyt kaikki suklaat kakkuun joten ne jäi tekemättä ihan loppuun asti.. Mutta lapsille ne silti maistuivat ja sainpa niihin hieman suklaata päälle  Eli ovat kuvassa nuo vaaleat, loput keksit ovatkin kaupasta. Samassa kuvassa on myös unelmatorttu jonka ohje jo täältä löytyykin..

Varmaan olisi kiva jos laittaisi ohjeen noihin pikkuleipiin..


noin 45 kpl

1 dl tomusokeria
200 g pehmeää margariinia tai voita
1 dl perunajauhoja
4 dl vehnäjauhoja


koristeluun:

100 g tummaa suklaata
3-4 tippaa piparminttuöljyä

  • Sekoita/ nypi ainekset keskenään kulhossa. Taikina on alussa hyvin murenevaista, mutta muotoutuu kyllä ihan tasaiseksi taikinaksi, kun vaan sekoitat.
     
  • Pyöritä taikina pieniksi palloiksi ja laita ne leivinpaperin päälle pellille (voi laittaa aika lähekkäin).
     
  • Tee keskelle pieni syvennys.
     
  • Paista 10 - 15 minuuttia 175 asteessa. Anna jäähtyä.
     
  • Sulata suklaa ja lisää piparminttuöljy. Täytä syvennys minttusuklaalla.
     
  • Anna suklaan jähmettyä hyvin ennen pakkaamista.
     

1-Vuotis synttärikakku nro 1

Eli tein pikku neidille suklaakakun jossa on 7munan sokerikakku pohja, periaatteella kaikkea tilavuudeltaan saman verran. Sekä 1tl leivinjauhetta.

Ekassa välissä on pirteä vadelmatäyte:

300g Vadelmia

2rkl tomusokeria

2rkl vanilijareemijauhetta

Toisessa välissä on Kinuskikissan sivuilta löydetty suklaatäyte:

 2 – 2 ½ dl Flora Vispiä tai vispikermaa
100 g vaniljatuorejuustoa (Sunnuntai)
130 g suklaata(sopii kaikki suklaat mutta itse laitoin tällä kertaa maitosuklaata)

00aa1.JPGVatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljatuorejuusto. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä tai liedellä vesihauteessa. Lisää vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä pohjan päälle ja jähmetä jääkaapissa.

Päällä on suklaakermavaahtoa. Senkin bongasin kinuskikissan sivuilta.  Tein kaksinkertasen tuosta ohjeesta, niin riitti hyvin pursotuksiinkin. Toasin olisi saanut vaahto olla kovempaa, olisi pysynyt nuo pursotukset kauniimmin mutta näillä nyt mentiin.

Suklaakerma

Vinkki: Kuohukerma saattaa helposti muuttua rakeiseksi, kun siihen yhdistää lämpimän suklaasulan. Käytä siis mieluummin vispikermaa.

2 dl vispikermaa tai vaahtoutuvaa kevytvispiä
100 g tummaa suklaata

Vaahdota kerma jättäen se hieman normaalia pursotuskermaa löysemmäksi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa ja vatkaa se kermavaahdon joukkoon.

 

Tässä vielä neiti maistelee "omin luvin" ekaa synttärikakkuaan

 

Vielä pitäisi miettiä viikon päästä pidettäviin toisiin juhliin tarjoiltavat.. kakku on ainakin erilainen joten vajaa viikko aikaa miettiä miten sen tekisi.. Jääkaapissa odottaa kaksi erimakuista rahkapurkkia odottamaan päätöstäni. Valinta ei tule olemaan helppo, ainakaan jos alan blogeja selaamaan etsiessäni ratkaisua pulmaani.

Ja oikein ihanaa ja aurinkoista laskiaista kaikille!!

Meillä ei tänä vuonna leivottu laskiaispullia jostain kumman syystä, mutta mies lupasi tuoda kaupasta tullessaan kun kotiin päin töistä saapuilee..