Aika on taas vierähtänyt, nuorimmainen on sen verran vaativa että on jäänyt nettailut väliin..Mutta kaikkea kivaa on ehditty tekemään.. Lisään ohjeet noihin kunhan saan vain jostain aikaa siihen, joten odotelkaa maltilla
Tässä ovat meidän touhukkaat
Rahkaleivonnainen
Rahkapiirakka uunipellillinen
Tämän ohjeen bongasin Hellapoliisin sivuilta.. Itse en koe onnistuneeni tämän kanssa, mieheni kyllä tykkäsi tästä kovasti..
2 dl maitoa
25 g hiivaa
1 muna
1 tl kardemummaa
1/2 dl sokeria
ripaus suolaa
6 dl vehnäjauhoja
3/4 dl ruokaöljyä tai 75 g margariinisulaa
Täyte:
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
1 pss Ekströmsin vaniljakastikejauhetta
3 dl maitoa
2 munaa
2 tl vaniljasokeria
yhden sitruunan puristettu mehu
1 prk säilykemandariineja
Liuota kädenlämpöisen maidon joukkoon hiiva, lisää muna, kardemumma, sokeri ja suola, sekä jauhot alustaen.
Vaivaa taikinaan lopuksi öljy tai margariinisula.
Anna kohota parikymmentä minuuttia lämpimässä paikassa liinan alla.
Sekoita keskenään maitorahka, sokeri, vaniljakastikejauhe, maito, munat, vaniljasokeri ja sitruunamehu.
Taputtele hieman kohonnut taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, anna kohota vielä kymmenisen minuuttia.
Ripottele pohjalle valutetut mandariinipalat, kaada päälle rahkaseos, levitä tasaiseksi.
Paista 200 asteisen uunin toiseksi alimmalla ritilätasolla puolisen tuntia.
"Pepin suklaapallot" suklaanameina
Pepin suklaapallot tein tällä kertaa pikku nameiksi
100 g |
margariinia |
|
4 dl |
kaurahiutaleita |
|
1 ½ dl |
sokeria |
|
2 rkl |
tummaa kaakaojauhetta |
|
1 tl |
vanilliinisokeria |
4 dl kaurahiutaleita
100 g voita tai margariinia
1- 1½ dl sokeria
2-3 rkl kaakaojauhetta
1 tl vanilja- tai vanilliinisokeria (voi tietty jättää pois jos ei satu kotoa löytyyn)
Sekoitetaan kaikki aineet ja pyöritetään sössö pikku pallosiksi jotka voi sit myös kierittää kookoshiutaleissa tai raesokerissa jos haluaa
Mustikkapiirakkaa
Mustikkapiirakan tein tällä kertaa niin kuinka äitini teki sen aina kun olin pieni Tämä on tosin ainut mustikkapiirakan ohje josta pidän
1dl sokeria
1 muna
2.5dl jauhoja
1tl leivinjauhetta
mustikoita
purkki kermaviiliä
Nakkipiiloja
1pkt lehtitaikinalevyjä
1pkt nakkeja
sinappia (mausteita)
kananmuna
Kauli levyjä hieman pidemmiksi ja leikkaa kahtia. Levitä päälle sinappia (ja mausteita). Laita nakki poikittain ja rullaa. :) Voitele kananmunalla ja paista uunissa lehtitaikinapakkauksen ohjeen mukaan. Halutessa voit laittaa hammastikut rullien läpi jolloin ne pysyvät kasassa paistamisen ajan.
Riisiä ja kanakastiketta
Tämä oli taas tätä tavallista kanakastiketta joka on tehty paistamalla suikaleet, lisäämällä vehnäjauhot ja vesi sekä loppuvaiheessa herneitä ja maissia..
Suklaavadelma kääretorttu
Päähän pisto-leivonnainen
Tee kääretortun pohja
Päälle:
Vadelmahilloa
suklaatomusokeria veteen sekoitettuna, levitä päälle ja rullaa..
Jouluksi oli tälläisiä herkkuja luvassa:
Piparipullia
Tänä jouluna päätin päästä hlpolla ja ainakin joitain leivonnaisia tehdä kaupan valmiilla tuotteilla, ainakin osittain..
Tässä tein tavallisen pullataikinan, olisiko ollut 2,5dl..
Myllytontun piparipulla valmistuu helposti valmiista taikinoista ja säilyy mehevänä normaalia pidempään, koska pulla sisältää taikinaa.
1 pkt Myllyn Paras Perinteinen Piparkakkutaikinaa (500 g)
tai Kauramurotaikinaa
Voiteluun: munaa
Pinnalle: raesokeria
Kaaviloi kohonnut pullataikina noin 60 x 30 sentin suorakaiteeksi, kuten korvapuusteja tehdessä. Kaaviloi erikseen piparkakkutaikinalevyt ohueksi yhtä suureksi levyksi jauhotetulla pöydällä.
Nosta ohut piparkakkutaikinalevy pullataikinalevyn päälle (ei haittaa, vaikka piparkakkutaikina repeilisi) ja kääri rullalle kääretortun tapaan. Leikkaa rullasta noin puolentoista sentin paksuisia viipaleita ja laita ne kohoamaan sellaisenaan tai paperivuokiin uunipellille.
Mikäli et leikkaa rullasta viipaleita kokonaan irti, saat taikinasta ison joulukranssin kääntelemällä rullasta osittain irti leikatut viipaleet vuorotellen eri suuntiin ja kiertämällä rullan ympyräksi.
Voitele kohonnut pulla kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista kierrepullia 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia ja isoa kranssia 200-asteisen uunin alatasolla 35-40 minuuttia.
Pipareita
Puolukkajäädykettä
Tänä ohje on suoraan pirkka-sivulta
2 | kananmunaa |
1 1/2 dl | sokeria |
4 dl | kuohukermaa |
3 tl | vanilliinisokeria |
4 dl | puolukoita (pakaste) |
1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahdota myös kerma. Soseuta jäiset puolukat monitoimikoneella tai tehosekoittimella. Sekoita puolukkasose, kermavaahto ja vanillinisokeri munavaahtoon. Kaada seos kylmällä vedellä kasteltuun kakku- tai jäädykevuokaan. Peitä alumiinifoliolla tai kannella.
2. Pakasta jäädykettä vähintään 5 tuntia.Kasta vuoka reunaa myöten hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa jäädyke tarjoiluvadille. Koristele jäädyke pakastepuolukoilla ja kermavaahdolla.
Jouluruokapöytä
Kommentit