Aika on taas vierähtänyt, nuorimmainen on sen verran vaativa että on jäänyt nettailut väliin..Mutta kaikkea kivaa on ehditty tekemään.. Lisään ohjeet noihin kunhan saan vain jostain aikaa siihen, joten odotelkaa maltilla

Tässä ovat meidän touhukkaat

Rahkaleivonnainen

Rahkapiirakka uunipellillinen

Tämän ohjeen bongasin Hellapoliisin sivuilta.. Itse en koe onnistuneeni tämän kanssa, mieheni kyllä tykkäsi tästä kovasti..

2 dl maitoa
25 g hiivaa
1 muna
1 tl kardemummaa
1/2 dl sokeria
ripaus suolaa
6 dl vehnäjauhoja
3/4 dl ruokaöljyä tai 75 g margariinisulaa

Täyte:
250 g maitorahkaa
1 dl sokeria
1 pss Ekströmsin vaniljakastikejauhetta
3 dl maitoa
2 munaa
2 tl vaniljasokeria
yhden sitruunan puristettu mehu
1 prk säilykemandariineja

Liuota kädenlämpöisen maidon joukkoon hiiva, lisää muna, kardemumma, sokeri ja suola, sekä jauhot alustaen.
Vaivaa taikinaan lopuksi öljy tai margariinisula.
Anna kohota parikymmentä minuuttia lämpimässä paikassa liinan alla.

Sekoita keskenään maitorahka, sokeri, vaniljakastikejauhe, maito, munat, vaniljasokeri ja sitruunamehu.

Taputtele hieman kohonnut taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, anna kohota vielä kymmenisen minuuttia.
Ripottele pohjalle valutetut mandariinipalat, kaada päälle rahkaseos, levitä tasaiseksi.
Paista 200 asteisen uunin toiseksi alimmalla ritilätasolla puolisen tuntia.

"Pepin suklaapallot" suklaanameina

 

Pepin suklaapallot tein tällä kertaa pikku nameiksi

100 g

margariinia

 

4 dl

kaurahiutaleita

 
 

1 ½ dl

sokeria

 

2 rkl

tummaa kaakaojauhetta

 

1 tl

vanilliinisokeria

4 dl kaurahiutaleita
100 g voita tai margariinia
1- 1½ dl sokeria
2-3 rkl kaakaojauhetta
1 tl vanilja- tai vanilliinisokeria (voi tietty jättää pois jos ei satu kotoa löytyyn)
 

Sekoitetaan kaikki aineet ja pyöritetään sössö pikku pallosiksi jotka voi sit myös kierittää kookoshiutaleissa tai raesokerissa jos haluaa

Mustikkapiirakkaa

Mustikkapiirakan tein tällä kertaa niin kuinka äitini teki sen aina kun olin pieni  Tämä on tosin ainut mustikkapiirakan ohje josta pidän

Pohja:
150g voita
1dl sokeria
1 muna
2.5dl jauhoja
1tl leivinjauhetta
 
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää muna nopeasti sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan. Taputtele pohja piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Lisää päälle mustikat. Tee "päällys" sekoittaen kermaviili, muna, sokeri ja vaniljasokeri. Kaada mustikoiden päälle. Paista uunissa 200 asteessa noin 30min

mustikoita
Päälle:
purkki kermaviiliä
kananmuna,
1dl sokeria
1tl vaniljasokeria.

 

Nakkipiiloja

1pkt lehtitaikinalevyjä

1pkt nakkeja

sinappia (mausteita)

kananmuna

Kauli levyjä hieman pidemmiksi ja leikkaa kahtia. Levitä päälle sinappia (ja mausteita). Laita nakki poikittain ja rullaa. :) Voitele kananmunalla ja paista uunissa lehtitaikinapakkauksen ohjeen mukaan.  Halutessa voit laittaa hammastikut rullien läpi jolloin ne pysyvät kasassa paistamisen ajan.

Riisiä ja kanakastiketta

Tämä oli taas tätä tavallista kanakastiketta joka on tehty paistamalla suikaleet, lisäämällä vehnäjauhot ja vesi sekä loppuvaiheessa herneitä ja maissia..

Suklaavadelma kääretorttu

Päähän pisto-leivonnainen

Tee kääretortun pohja

Päälle:

Vadelmahilloa

suklaatomusokeria veteen sekoitettuna, levitä päälle ja rullaa..

Jouluksi oli tälläisiä herkkuja luvassa:

Piparipullia

Tänä jouluna päätin päästä hlpolla ja ainakin joitain leivonnaisia tehdä kaupan valmiilla tuotteilla, ainakin osittain..

Tässä tein tavallisen pullataikinan, olisiko ollut 2,5dl..

Myllytontun piparipulla valmistuu helposti valmiista taikinoista ja säilyy mehevänä normaalia pidempään, koska pulla sisältää taikinaa.

1 pkt Myllyn Paras Perinteinen Piparkakkutaikinaa (500 g)

tai Kauramurotaikinaa

Voiteluun: munaa

Pinnalle: raesokeria

Kaaviloi kohonnut pullataikina noin 60 x 30 sentin suorakaiteeksi, kuten korvapuusteja tehdessä. Kaaviloi erikseen piparkakkutaikinalevyt ohueksi yhtä suureksi levyksi jauhotetulla pöydällä.

Nosta ohut piparkakkutaikinalevy pullataikinalevyn päälle (ei haittaa, vaikka piparkakkutaikina repeilisi) ja kääri rullalle kääretortun tapaan. Leikkaa rullasta noin puolentoista sentin paksuisia viipaleita ja laita ne kohoamaan sellaisenaan tai paperivuokiin uunipellille.

Mikäli et leikkaa rullasta viipaleita kokonaan irti, saat taikinasta ison joulukranssin kääntelemällä rullasta osittain irti leikatut viipaleet vuorotellen eri suuntiin ja kiertämällä rullan ympyräksi.

Voitele kohonnut pulla kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista kierrepullia 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia ja isoa kranssia 200-asteisen uunin alatasolla 35-40 minuuttia.

Pipareita

Puolukkajäädykettä

Tänä ohje on suoraan pirkka-sivulta

2 kananmunaa
1 1/2 dl sokeria
4 dl kuohukermaa
3 tl vanilliinisokeria
4 dl puolukoita (pakaste)

 

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Vaahdota myös kerma. Soseuta jäiset puolukat monitoimikoneella tai tehosekoittimella. Sekoita puolukkasose, kermavaahto ja vanillinisokeri munavaahtoon. Kaada seos kylmällä vedellä kasteltuun kakku- tai jäädykevuokaan. Peitä alumiinifoliolla tai kannella.

2. Pakasta jäädykettä vähintään 5 tuntia.Kasta vuoka reunaa myöten hetkeksi kuumaan veteen ja kumoa jäädyke tarjoiluvadille. Koristele jäädyke pakastepuolukoilla ja kermavaahdolla.

Jouluruokapöytä