Ihana kevät on täällä :) Kyllä sitä on kaivattukkin.

Ulkosalla on puuhattu pihatöiden parissa, meillä menee koko piha uusiksi.. Kunhan mieheni vain kerkeisi töiltään sitä tehdä :)

Ruokaa on laitettu ja liian vähän tänne niitä laitettu.. Joten taas tulee kerralla oikein roppakaupalla ruokaohjeita ;D Leipomis vimma vaihteeksi päällä, kun keksisi vain että mitä tekisi.. pari ajatusta on kyllä mielessä :)

 

Suklaapuuro

Tehty ihan suklaamannasuurimoista, purkin ohjeen mukaan :)

Kanarisotto.

Tein vähän hassusti tämän risoton ;)

Paistoin broilerit ja laitoin kattilaan, lisäsin kuumaa vetta, kanaliemikuution ja riisit ja annoin kypsyä kunnes riisi oli valmista. Lisäsin joukkoon maissi-herne-paprikan ja olisin laittanut vielä ananasta mutta eipä sitä kaapista sitten löytynytkään.

Äitienpäiväkakku

Meillä vietettiin tänä vuonna hiljaisuudessa äitienpäivää, oman perheen kera vain. Joten tein itselleni tälläisen ihanan mansikka/banaani kakun

Haukea perunapedillä

Pakkasesta löytyi jälleen kerran haukea. Joten tällä kertaa siitä tuli tälläistä..

Haukifileet pyöritellään vehnäjauhoissa joissa on suolaa ja mausteita jos haluaa.

Peruna-sipulisekoitusta laitetaan uunivuokaan, päälle kaadetaan ruokakermaa ja mausteita mielen mukaan. haukifileet laitetaan perunoiden päälle ja laitetaan uunniin 200 astetta noin 45-60min

Valkosipulitonnikala kastike pastalle

1-2 Sipulia

(1 kynsivalkosipulia)

1prk tonnikalaa

1prk valkosipuli tuorejuustoa

ruokakermaa

Kuullotetaan sipuli ja valkosipuli pannussa, lisätään tonnikala ja tuorejuusto. Sekoitetaan ja lisätään ruokakerma.

Mausta maun mukaan jos tarvitsee.

Jauhelihapizza

Eräs ilta teki mieleni pizzaa eikä meillä ollut "tavalliseen" pizzaan aineita niin kehittelin tälläisen.. Päällä ei ole kuin spagettikastiketta, ja juustoa.

Spagettikastike

Kuullota sipuli ja valkosipuli pannussa, siirrä kattilaan. Ruskista jauheliha ja lisää sekin kattilaan, kaada kattilaan sekaan myös tomaattimurskaa, tomaattipyrettä(tai ketshuppia) sekä mausteita, basilikaa, oreganoa, suolaa, pippuria, yms.. Anna hautua puolesta tunnista tuntiin.

tee pizza pohja valmiiksi ja kaada kastike kuumana pohjan päälle, lisää juustoraaste ja paista uunissa 220 asteessa noin 10-15min kunnes pohja on kypsynyt.

Nakkikastike

Tämä kastike on ihan vaan tehty mitä kaapista sattui löytämään..

Nakeeja

tom.murskaa

vehnäjauhoja

 vettä

masuteita.

sipulia

Kuullota sipuli ja lisää vehnäjauhoja ja vettä, että tulee suurrus. Lisää myös tom.murska joukkoon. Anna kypsyä 15min ja lisää nakit ja masuteet.

Yrtiinen broilekastike

Broilerinsuikaleita

italian yriti tuorejuustoa

 ruokakermaa

sipulia

valkosipulia

Kuullota sipuli ja valkosipuli pannussa, lisää broilerinsuikaleet ja ruskista ne. Lisää tuorejuusto ja ruokakerma, anna juuston sulaa. Mausta jos on tarpeen.

Laitoin vielä joukkoon herne-maissi-paprika pussin.

tonnikalapastakastike

1 Sipuli

1 prk tonnikalaa

2rkl Tuorejuustoa itse laitoin ruohosipuli

1/2 paketillista Apetit fetajuustoa(vihreä pahvipaketti)

 1/2 prk ruokekermaa

Kuullota sipuli pannulla, lisää tonnikala. Muressa joukkoon fetajuusto. Lisää tuorejuusto ja ruokakerma. Anna kypsyä hetki.

Tarjoa vaikka pastan kanssa. Meillä oli tarjolla myös pakastevihanneksi, tuoretta salaattia ja tomaattia sekä valkosipulipatonkia.