Äitienpäiväkakku

Meillä vietettiin tänä vuonna hiljaisuudessa äitienpäivää, oman perheen kera vain. Joten tein itselleni tälläisen ihanan mansikka/banaani kakun

1-Vuotis synttärikakku nro 1

Eli tein pikku neidille suklaakakun jossa on 7munan sokerikakku pohja, periaatteella kaikkea tilavuudeltaan saman verran. Sekä 1tl leivinjauhetta.

Ekassa välissä on pirteä vadelmatäyte:

300g Vadelmia

2rkl tomusokeria

2rkl vanilijareemijauhetta

Toisessa välissä on Kinuskikissan sivuilta löydetty suklaatäyte:

 2 – 2 ½ dl Flora Vispiä tai vispikermaa
100 g vaniljatuorejuustoa (Sunnuntai)
130 g suklaata(sopii kaikki suklaat mutta itse laitoin tällä kertaa maitosuklaata)

00aa1.JPGVatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon vaniljatuorejuusto. Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä tai liedellä vesihauteessa. Lisää vaahdon joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä pohjan päälle ja jähmetä jääkaapissa.

Päällä on suklaakermavaahtoa. Senkin bongasin kinuskikissan sivuilta.  Tein kaksinkertasen tuosta ohjeesta, niin riitti hyvin pursotuksiinkin. Toasin olisi saanut vaahto olla kovempaa, olisi pysynyt nuo pursotukset kauniimmin mutta näillä nyt mentiin.

Suklaakerma

Vinkki: Kuohukerma saattaa helposti muuttua rakeiseksi, kun siihen yhdistää lämpimän suklaasulan. Käytä siis mieluummin vispikermaa.

2 dl vispikermaa tai vaahtoutuvaa kevytvispiä
100 g tummaa suklaata

Vaahdota kerma jättäen se hieman normaalia pursotuskermaa löysemmäksi vaahdoksi. Sulata suklaa mikrossa ja vatkaa se kermavaahdon joukkoon.

Mansikkakakku

6 munan sokerikakkupohja

Välissä Mansikkarahkatäyte:

4dl flora vispiä

250g maitorahkaa

500g mansikoita

1dl sokeria

2tl vaniljasokeria

3-4liivatelehteä.

liuota liivatteita kylmössö vedessä. vatkaa kerma, lisää sokerit sekä maitorahka johon mansikat on soseutettu. Sulata livatteet ja lisää ohuena nauhana muun seoksen joukkoon.

Vadelmakakku

Pohjana oli 4 muna sokerikakkupohja,

Välissä tällänen seos:

300g vadelmia, itse taisin laitta enemmän.

2rkl tomusokeria

2rkl vanilijakreemijauhetta

murskaa vadelmat. Lisää tomusokeri ja kreemijauhe.

 Suklaa kakku

Suklaa kakkupohja

täyte:

2,5-3d kermaa

130g suklaata

200g maustamatonta tuorejuustoa

2tl vaniliinisokeria

Vatkaa kerma. Sulata suklaa ja sekoita sen joukkoon tuorejuusto sekä sokeri. Yhdistä kermavaahtoon.

päällä suklaakuorrute:

100g voita 

1dl tomusokeria

 

 

Suklaa-vadelmakakku

Pohja:

4 kanamunaa

1 1/2dl sokeria

1dl perunajauhoja

1/2dl vehnäjauhoja

2-3rkl kaakojauhetta

1 1/2 leivinjauhetta                            

Vatjaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vaahtoon. Kaada taikina voideltuun ja jauhoitettuun vuokaan paista 175 asteessa 30-35min

Täyte:

2dl flora vanillaa

200g vadelmia

2rkl sokeria

3-4 liivatelehteä

Vatkaa flora vanilla vaahdoksi. Soseuta vadelmat ja lisää vanillavaahtoon. Makeuta vaahtos sokerilla. Valmista liivateneste liivatepakkauksen mukaan ja lisää vaahtoon. Leikkaa kakku 2-3 osaan. kostuta. Kokoa kakku vuokaansa ja anna jähmettyä jääkaapissa noin 4 tuntia.

Suklaakuorrute

100g voita

1dl tomusokeria

100g suklaata.

Vaahdota pehmeä voi ja tomusokeri, lisää sulatettu suklaa ja vatkaa tasaiseksi.

Nuorimmaisen ristiäiskakku. Koristeet on suoraan kaupasta, tuli vähän kiire hankkia niitä

Tuli tässä vietettyä omia synttäreitä ja sinne tein tälläisen kakun

Pohjan tein gluteenittomaksi.

4 munaa

2 dl sokeria

1 dl gluteenitonta jauhoseosta

1 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi taikinan joukkoon. Sekoita kävyesti pohjaa myöten. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa alimmalla tasolla n.40min.

Anna kakun jäähtyä hetki ennen kumoamista.

Täytteeksi tuli tälläistä

300g vadelmia, itse taisin laitta enemmän.

2rkl tomusokeria

2rkl vanilijakreemijauhetta

murskaa vadelmat. Lisää tomusokeri ja kreemijauhe.

Päällä on vadelmia ja hyydykekiille.

 

100g voita

 

300g vadelmia, itse taisin laitta enemmän.

2rkl tomusokeria

2rkl vanilijakreemijauhetta

murskaa vadelmat. Lisää tomusokeri ja kreemijauhe.

Päällä valkoista ja vaaleanpunaista kermavaahtoa.

 

 

 

300g vadelmia, itse taisin laitta enemmän.

2rkl tomusokeria

2rkl vanilijakreemijauhetta

murskaa vadelmat. Lisää tomusokeri ja kreemijauhe.

Päällä valkoista ja vaaleanpunaista kermavaahtoa.

 

 100g suklaata.

Vaahdota pehmeä voi ja tomusokeri, lisää sulatettu suklaa ja vatkaa tasaiseksi.

 Suklaakuorrute

100g voita

1dl tomusokeria

100g suklaata.

Vaahdota pehmeä voi ja tomusokeri, lisää sulatettu suklaa ja vatkaa tasaiseksi.