Nyt kun helteet ovat tällä erää ohi, pystyy ja viitsii vähän jo käyttää uuniakin ettei koko talo ole kuin sauna leipomisen ja ruuanlaiton jälkeen. Joten tietenkin heti käytimme tilaisuuden hyväksemme ja teimme ruuan uunissa sekä leivottiin muffinsseja.. Mieleni tekisi vielä leipoa leipää mutta joudun käymään jauhokaupassa sitä ennen. Joten se taitaa jäädä huomiselle.

Vadelmamuffinssit(12 kpl)

2 munaa

1 1/2dl sokeria

1dl maitoa

50g margariiniä

4dl vehnäjauhoja

1 1/2tl leivinjauhetta

100g vadelmia

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää maito ja sutettu voi muna-sokeri vaahtoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi taikinaan. Lisää vadelmat taikinaan. Sekoita tasaikseksi ja jaa muffinssivuokiin. Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia.

Jauhelihamureke

n.1 kg jauhelihaa

sipulia

3dl vettä

2dl korppujauhoja

1 kanamuna

mausteita

Mittaa vesi kippoon ja sekoita korppujauhot joukkoon. Anna turvota 10min. Kuutioi sillä välin sipulit ja halutessasi kuullota ne. Lisää myös mausteet. Laita joukkoo kanamuna ja jauheliha. Sekoita käsin että siitä tulee sopiva taikina. Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile niistä murekkeet. Laita pellille vierekkäin. Paista 200 asteessa noin 30min tai kunnes mureke on kypsää.

Tarjoa perunamuusin ja raikkaan salaatin kanssa.

Broilerikiusaus

400g broilerin paistisuikaleita

1 1/2 pss peruna-sipuli sekoitusta (pakaste)

1 1/2 prk ruokakermaa

Mausteita maun mukaan. itse en lisännyt yhtään nuorimmaista ajatellen.

Ruskista broilerin suikaleet pannulla. Sekoita peruna-sipulisekoitus ja broilerin suikaleet keskenään ja laita voideltuun uunivuokaan. Kaada päälle ruokakermaa. Paista 200 asteessa noin 45min.