[[split]]

Jauhelihamureke

n.1 kg jauhelihaa

sipulia

3dl vettä

2dl korppujauhoja

1 kanamuna

mausteita

Mittaa vesi kippoon ja sekoita korppujauhot joukkoon. Anna turvota 10min. Kuutioi sillä välin sipulit ja halutessasi kuullota ne. Lisää myös mausteet. Laita joukkoo kanamuna ja jauheliha. Sekoita käsin että siitä tulee sopiva taikina. Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile niistä murekkeet. Laita pellille vierekkäin. Paista 200 asteessa noin 30min tai kunnes mureke on kypsää.

Tarjoa perunamuusin ja raikkaan salaatin kanssa.

 

[[split]]

Makaronilaatikko

Tässä menneellä viikkolla oli ruokana ihan perus jauhelihamakaronilaatikkoa

Keitetään makaronia, paistetaan jauhelihaa. Kun makaronit on melkein kypsiä kaadetaan vesi pois ja lisätään jauhelihat. kaadetaan uunivuokaan. sitten laitetaan munamaitoa joukkoon ja tietenkin mausteita..  Paistetaan 200 asteessa noin tunti.. Tuli niin hyvää että lapsetkin söivät oikein urakalla..

 

[[split]]

Jauheliharisotto

Keitä riisi, ruskista jauheliha. Lisää jauhelihan joukkoon herne-maissi-paprika/porkkana, että hieman sulavat. Kun riisi on kypsää lisää jauheliha joukkoon.

Jauhelihapihvit

Jauhelihataikina
paista pannulla pihevjä.
Meillä oli lisäksi lohkoperunoita

 

Jauhelihanyytit:

Jauhelihataikina

Tee taikinasta nyyttejä, sisään voi laittaa eri juustoja tai vaikkapa herne-maissi-paprikaa, meillä ei ollut noissa mitään.

Miitun lihapullat

600g jauhelihaa

3dl vettä

1,5dl korppujauhoja

sipuli

maustepippuria

suolaa

Mittaa vesi ja korppujauhot kulhoon, anna turvota hetki. Leikkaa sipuli ja lisää se korppujauhoseokseen. Lisää raaka jauheliha ja vaivaa sekaisin ja niin kauan kunnes taikina on tahmeaa.(tarttuu käriin ja kulhoon)

Pyörittele pullia ja paista joko paistinpannulla tai uunissa 220asteessa n 15-20min