Jauhelihamureke
n.1 kg jauhelihaa
sipulia
3dl vettä
2dl korppujauhoja
1 kanamuna
mausteita
Mittaa vesi kippoon ja sekoita korppujauhot joukkoon. Anna turvota 10min. Kuutioi sillä välin sipulit ja halutessasi kuullota ne. Lisää myös mausteet. Laita joukkoo kanamuna ja jauheliha. Sekoita käsin että siitä tulee sopiva taikina. Jaa taikina kahteen osaan ja muotoile niistä murekkeet. Laita pellille vierekkäin. Paista 200 asteessa noin 30min tai kunnes mureke on kypsää.
Tarjoa perunamuusin ja raikkaan salaatin kanssa.
Makaronilaatikko
Tässä menneellä viikkolla oli ruokana ihan perus jauhelihamakaronilaatikkoa
Keitetään makaronia, paistetaan jauhelihaa. Kun makaronit on melkein kypsiä kaadetaan vesi pois ja lisätään jauhelihat. kaadetaan uunivuokaan. sitten laitetaan munamaitoa joukkoon ja tietenkin mausteita.. Paistetaan 200 asteessa noin tunti.. Tuli niin hyvää että lapsetkin söivät oikein urakalla..
Jauheliharisotto
Keitä riisi, ruskista jauheliha. Lisää jauhelihan joukkoon herne-maissi-paprika/porkkana, että hieman sulavat. Kun riisi on kypsää lisää jauheliha joukkoon.
Jauhelihapihvit
Jauhelihataikina
paista pannulla pihevjä.
Meillä oli lisäksi lohkoperunoita
Jauhelihanyytit:
Jauhelihataikina
Tee taikinasta nyyttejä, sisään voi laittaa eri juustoja tai vaikkapa herne-maissi-paprikaa, meillä ei ollut noissa mitään.
Miitun lihapullat
600g jauhelihaa
3dl vettä
1,5dl korppujauhoja
sipuli
maustepippuria
suolaa
Mittaa vesi ja korppujauhot kulhoon, anna turvota hetki. Leikkaa sipuli ja lisää se korppujauhoseokseen. Lisää raaka jauheliha ja vaivaa sekaisin ja niin kauan kunnes taikina on tahmeaa.(tarttuu käriin ja kulhoon)
Pyörittele pullia ja paista joko paistinpannulla tai uunissa 220asteessa n 15-20min
Kommentit